AHOY!

Idag är det onsdag!

Kunde inte somna inatt, så jag låg uppe och läste lite av den tredje Harry Potter boken. Ja, jag har läst ut den andra nu också. Jag känner att det går en aning för snabbt. Snart kommer jag inte ha någonting mer att läsa. Idag blir det iallafall att skriva bok och sedan skriva ännu mer bok. Så nu ska jag klä på mig och sedan försöka vakna till lite. Kallt som fan är det idag.

2009!

Om 3 dagar är det 2010. Tror jag. (Rätta mig om jag har fel - jag är dagvild.)
Så här kommer det en liten snabb resumé av 2009:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag började fundera på att skaffa ett riktigt jobb, planera min framtid, jag hann bli religiös (buddhism) och säkert mycket mer.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja, det tycker jag. Alice, jag och Bea stod på balkongen en minut innan 2009 och sa att detta år skulle bli roligare. Mitt 2009 har varit underbart. Vi har inte klagat och suckat så mycket. Vi har istället gjort någonting åt saken och gjort saker under dagarna. Hoppas det håller i sig!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Finland och Danmark.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Lite mer pengor och en resa kanske.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Inget speciellt datum.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag fick ett G i matte, att jag och Bea äntligen kom igång med boken på riktigt och att jag kom in på Samhällsvetenskapen.
9. Största misstaget? Jag har inte gjort någonting som jag ångrar riktigt mycket.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Förkyldningar.
11. Bästa köpet? Alla mina böcker, LPs, filmer etc.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Film, böcker och Coca-Cola skulle jag tro.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Massvis!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Svennebanan, When love takes over och en massa andra.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare! Så jävla mycket gladare!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Ingenting alls! Jag är nöjd.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Sovit, hehe.
18. Hur tillbringar du julen? Med familj och släkt.
19. Blev du kär i år? Nej!
20. Favoritprogram på TV? Måste nog bli Jerry Springer ;-)
21. Bästa boken du läste i år? Kan inte välja.
22. Största musikaliska upptäckten? Ingenting speciellt.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Kommer inte ihåg.
25. Något du önskade dig men inte fick? Ja
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag åt tårta och köpte cigaretter, snus och folköl!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En massa resor!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Svart.
29. Vad fick dig att må bra? Mina vänner och min familj.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Slash. Alltid Slash.. ;)
31. Vem saknade du? Jag saknade gamla vänner.
32. De bästa nya människorna du träffade? Har inte träffat nya människor som har fastnat. Men jag har träffat goa människor ändå.

Svenska språket

Jag tycker det är jätteintressant att googla efter hur svenska låter för andra som inte kan språket. Vissa är ju dock helt ute och cyklar. Som japanska till exempel? Fast det var det bara en kille som skrev. Jag kan inte tänka mig att jag låter som en japan när jag pratar, men vad vet jag egentligen? Majoriteten tycker iallafall att det låter som vi sjunger utan paus, som ett slaviskt språk och ibland som grekiska. Och att det är väldigt vackert. Alltså ja, man blir ju lite stolt faktiskt...

Folk tycker att svenska låter/är/påminner om:

.. Som ett slaviskt språk (polska, tjeckiska ex)
.. Som att vi sjunger utan paus
.. Som ryska
.. Som ett av det vackraste språket på jorden
.. Som japanska (?)
.. Som grekiska


"idag-har-jag..."

Var inte så förbannat död när jag klev upp imorse.
For in till stan runt halv ett med mor och far och sedan blev det tandläkaren. Röntgade mina tänder. Fick stå och bita ihop på en läskig pinne och inte röra en fena medan en gigantisk grej snurrade runt mitt huvud och lät som någonting direkt ut Star Wars. Var smått obehagligt.

Äh, efter det gick vi upp till mi sistra och for iväg till Storheden och handlade till nyår. Gick in på Myrorna också. Fan vad mycket fult dom har på den affären. Efter det for vi hem och sedan dess har jag suttit här. Är seg som fan i huvudet just nu och har fan inte lust att göra ett piss. Imöra blir det att skriva och umgås iallafall. Mest skriva. Det blir ju som att man sitter i timtal om man kommer igång på riktigt. Vilket är roligt. Men nu ska jag droppa ner i soffan och läsa ett tag. Vi hörs.

Icas reklamer

ICAs reklamer är det bästa som finns.



Men nu ska jag duscha och sedan till tandläkaren/stan! Vi hörs.



Jobbig morgon!

Efter tre och en halvtimmas sömn vaknade jag av Enya halv åtta som ville ut ur rummet. Jag gick och öppnade, och gick sedna och la mig igen.
Jag kunde endast ligga där i någon minut, sedan fick jag panik. Tänk om mamma eller Björn stiger upp och råkar stänga igen dörren på någon av kattungarna?
Då klev jag upp igen, plockade bort dörren, och gick sedan till sängen igen.
Då kom ångesten igen. Tänk om de går upp, inte märker att dörren är öppen och kliver på någon av kattungarna?
Då gick jag och satt mig på golvet med dem. Tröttheten försvann på en gång när de var ovanligt busiga denna morgon, alla sprang och attackerade min fot.
Nu har jag varit uppe över en timma och dumt nog ska jag gå och sova igen. Jag behöver min sömn.

Varning för kattbilder!

Mina kattungar är nog det sötaste jag någonsin har sett.

Heike



Tula



Kolgrim



Eli

Villemo





The Number of the Beast.

Vi "spådde" oss med en helt normal kortlek idag. Mest på skoj.

Jag: Kommer jag komma till Helvetet?
(Svar ja)
Jag: Skojar du?
(Svar nej)
Tåwe: Kommer jag komma till Helvetet?
(Svar ja)

Vet ni vad vi märker sedan? Att dom tre korten som hade kommit upp hade alla siffran sex. Alltså 666. Djävulens nummer. Hur sjukt obehagligt är inte det? Fan vad äckligt! Usch.

Tåwe: Är det Gud?
(Svar ja)
Jag: Kommer jag få en son?
(Svar nej)
Jag: Meh! Får jag snacka med Buddha istället?
(Svar ja)
Jag: Kommer jag få en son?
(Svar ja)
Jag: Hehehehe.

In Buddha we trust ♥

Sedan har kortleken bestämt att jag egentligen är mörkhyad, mitt riktigt namn är Amir, jag kommer bli kristen inom 1 år, jag har en speciell relation till Coca-Cola (vilket iofs är sant - mrs coke is the man of my dreams..) och att jag är italienare. Gött mos. Ni kan hädanefter kalla mig för Amir.

zZzZz...

04:24.
Skitpigg.
Ska upp om 5 ½ timma.
Kolla efter jacka.
Kommer ha dödsångest.
Fyfan.

Bloggtorka #1

Hej hopp gummisnopp.
Har inte bloggat på ett tag. Tror jag. När var det sist?
Jag har spelat Wii, flummat och skrivit bok. Så jag har inte haft tid. Vilket jag inte har nu heller! Ska brainstorma och sedan ska jag spela Zelda Twilight Princess. Fett nice. Hejsvejs!

God morgon!

Har varit uppe sedan 9:00 tror jag.
Vaknade upp då och bestämde mig för att gå upp. Orkar inte sova bort hela dagen igen. La mig ner och kollade klart på Josef - Drömmarnas konung. Fick ju den filmen, Prinsen av Egypten och en flaska Baileys av Tåwe och Bea igår som julklapp. Fucking rad! Jag tackar ödmjukast! Så ja.. Filmen var bra! Tycker om religiösa barnfilmer, men det kanske inte kom som en överraskning direkt. Sedan är ju dom gamla namnen från Bibeln fina också. Josef, Mose, Noa, Abraham, Isak etc.

Idag blir det att skriva bok med Behan. Vet ej när det blir dock - hon och Tåwe måste ha varit uppe länge. Men det gör inte mig någonting om det blir sent. Kan fördriva tiden med att läsa Harry Potter. Avslutade De vises sten igårkväll och började med Hemligheternas kammare direkt efter. Kan inte sluta läsa om jag blir nog insatt i det. Nu ska jag kolla vidare här ett tag och vänta på att alla zombies i vardagsrummet vaknar upp till liv så jag kan läsa.

Godmorgon!

Usch, vaknade runt halv ett idag med huvudvärk. Jag hatar när det blir så. Låg kvar och halvsov 30 minuter till och sedan gick jag upp. Fixade frulle och satte mig här och tog det lugnt. Vilket jag har gjort tills nu. Snart blir det dusch, middag och sedan fara hem till Skarelito och umgås med henne och Bea och byta julklappar. Vi hörs!

Julafton!

Julafton igår. Det blev en rätt så bra dag faktiskt. God mat och bra presenter.
Jag fick ett par väldigt fula sovleggins typ med tillhörande stor röd tröja - jag ska begrava mig i de här kläderna. Fick även tillhörande tofflor i samma typ som byxorna. Jag ser hemsk ut när jag går i de här kläderna, men jag älskar dom.

Fick även en bok, Knäppkunskap, där det står hur man förfalskar sedlar, gör hembränt och annat roligt. Jag älskar den boken, men det är nog ingenting man borde ge till mig. Jag får för många idéer.

Av Katrin fick jag en gammal LPskiva med massor av bra låtar, det uppskattas som fan!

Resten av julklapparna var också väldigt bra, men dessa tre står ut mest - än så länge.

Ganska klockrent.

Jag, 12:00 idag: Fan, jag borde nog kamma håret idag. Det är ju faktiskt julafton.
Någon annan: Elin, kom.

Jag, på toa pissandes 02:23: Fan, jag glömde kamma håret.

Nya böcker!

Skulle egentligen köpa filmer för pengarna jag fick.
Men det blev en massa böcker istället.

Introduktion av Buddhismen av Pauling Chris, Dhammapada av Rune E.A Johansson (inte han som har skrivit boken dock; han översatte den. det sägs till och med att det var buddha själv som skrev den och detta är en av dom viktigaste böckerna inom buddhismen), En geishas memoarer av Arthur Golden, Guds Son: En roman om Jesus av Walter Wangerin, Islam och Euoropa: Samlevnad eller konfrontation av Ingmar Karlsson, Jorden Skall Gråta av James Wilson, Koranens Budskap, Råd från hjärtat - Vägledning för den moderna människan av Dalai Lama, Samira och Samir av Siba Shakib och Skönhetsskolan i Kabul av Deborah Rodriguez.

Skulle egentligen köpa mer böcker om islam/afghanistan, men jag hittade inte så mycket. Ska ge mig ut på en jakt på Akademibokhandeln på mellandagsrean istället. Fick ju ett presentkort där. Hoppas jag hittar någonting bra där. Nu ska jag brassa på med lite bra musik. Nä, det ska jag inte, men jag ska iallafall brassa lite. Imorgon blir det (kanske) julklappsbyte hemma hos Skarelito med henne och Behan. Hur det än blir ska jag iallafall gå ut på en promenad med Tåwe imorgon och sedan fara hem till henne och spela lite Wii. Gött!