Underbara man!







Tisdag.

Nu är Frejan hos oss. Hon är en menshund idag och springer mest runt och nosar på allting. Jag vet inte vad det är som luktar så intressant i mitt rum. Det måste ju vara Louie som hon känner. Iallafall, snart kommer Bea hit. Plugg- och bokdag. Måste hitta ett budskap i en text av Ernest Hemingway. Och jag hittar det inte. Sedan ska jag skriva om mig själv på engelska och sedan skriva lite om varför jag väljer att läsa en bok Paulo Coelho.

En till blogg.

Startar upp en till blogg nu. Den bloggen kommer handla om mina tankar, mina tusentals funderingar, åsikter om olika händelser och om mina uppgifter i engelska och svenska. Den kommer alltså inte handla om min vardag och någonting annat. Men det hade varit kul om ni ändå läste den.

Adress: www.elinfred.blogspot.com.

(Kommer fortfarande skriva i denna blogg.)

Engelska A och Svenska A

Har börjat med engelskan nu. Det verkar vara förbannat roligt måste jag säga. Ska skriva uppsatser om vem jag är på svenska och engelska. I engelskan ska jag dock sedan tala in det och skicka det som en mp3-fil till läraren. Sedan ska jag analysera texter i svenskan, skriva upp mina egna åsikter om olika texter i engelskan och mycket mer. Och jag har en bra känsla av det här. Gjorde en "Testa dig själv" redan nu (det är en slags "förhörare" som du kan använda innan du gör ett prov, för att se vad du kan) och jag fick 15 rätt av 17 redan nu! Så det känns ju jävligt bra. Oh, det kommer bli grymt roligt detta.



Que pasa?

(Varför publiceras inte inläggen? Man måste skriva 2 inlägg för att det första ska komma fram!)

Dagens rikspucko #1

Jag, mamma och Ronja sitter och kollar när grannarna "uppfostrar" sin vita herdehund. Dom har anlitat en hundtränare (eller vad han nu vill kalla sig för - idiot tycker jag passar perfekt) och han ska visa dom hur dom ska gå till väga. Problemet är att han är en jubelidiot. 1) Hunden är livrädd för honom. Hukar undan med svansen mellan benen och försöker komma bort från honom 2) Människan ska nu visa hur man ska göra med hunden. Så han griper tag i nackskinnet (på sidorna) på hunden och börjar att ruska hunden. Fram och tillbaka. Observera här att han alltså står och river, ruskar och gör illa en redan nervös, stressad och rädd hund.

Sedan får hundens matte ta över och hon fortsätter med slitandet. Hunden är fortfarande rädd. Plus att den har försökt hugga både matten, hussen och tränaren flera ggr nu. Plus att jag kan tänka mig att hussen och matten är rejält stressade över allting och inte hanterar situationen bra. För ens egna energi är ju det viktigaste. Plus att direkt efter hunden försökte hugga matten så klappade matten hunden. Bra, uppmuntra ett dåligt beteende, gör det.

Och jag blir så arg att jag kokar. Man ska aldrig behöva göra illa en hund för att den ska förstå vad man vill. En hund kommer inte förstå vad du vill om du gör illa den. Det blir motsatt effekt. En hund ska respektera dig för att du är "flockledare" och dominant. Inte för att den är livrädd för dig. Gah, jag blir så arg. Och att en utbildad hundtränare gör så mot en hund? Jag satt bara och väntade på att en knytnäve skulle flyga över hundens nos. Det hade inte förvånat mig för fem öre. Ni kanske tror att han bara ruskade till lite - men det gjorde han inte. Han ruskade. Hårt. Det såg brutalt ut.

Sedan att vita herdehundar tydligen är instablia i psyket gör ju inte saken bättre. Så, nae, jag tänker inte bara sitta och kolla på. Jag ska leta upp detta rikspucko till hundtränare och skicka ett mail för att berätta till honom vilken jävla idiot och okunnig människa han är! Jag förstår faktiskt inte hur vissa människor får jobba med djur av olika slag. Och jag vet inte, det finns säkert många som tycker att en hund ska 'tåla lite'; men i mitt huvud är det oacceptabelt att vinna över en hunds respekt med våld. Det blir aldrig bra i slutändan.

Lördag

Jag däckade på 0.4 nanosekunder igårkväll. Jag och Tåwe kom hem från basketen runt 20:00 och hann bara sitta och glo i 2-3 timmar innan vi däckade. Snacka om att jag var utmattad. Sedan vaknade jag runt 9:30 idag och har inte gjort ett piss ännu. Väntar på att Bea ska komma hit och då blir det att prata bok. Får ej glömmas: Earth Hour 20:30 ikväll. Släck allt och stäng av TV/dator. Min timma kommer inte bli trist iallafall. Jag ska tända kanelljus, dricka Cola och prata om MZ. Och det slår ju aldrig fel.

Och fan vad jag längtar till på måndag! Startar med mina nya kurser. Engelska och Svenska A blir det nu. Fick hem böckerna igår. Levande litteratur, Levande Texter, Handbok i Svenska och en vanlig engelskabok. Pepp! Känns så jävla skönt att lämna historian bakom sig nu. Snacka om att en tung sten lyftes från mina axlar när jag fick höra att jag hade fixat ett G i den kursen. Woh, jag kan inte riktigt släppa det. Så... Nu när jag har lärt mig hur jag ska plugga kanske jag kan fixa ett VG i Historia B... Men det vet man aldrig.

Fredag

Yo!

Sitter hemma hos mig med Das Skarelito just nu. Igår blev det att sitta hemma hos mig (Jag, Bea och Tåwe) och kolla på film. Recension kommer senare. Vi skulle egentligen se det nya avsnittet av Vampire Diaries, men vi hann däcka i vanlig ordning. Vaknade runt 8:00 för att hinna plugga lite innan det muntliga förhöret i Historia A. Men som tur var gick det bra - eftersom JAG FICK GODKÄNT I DET OCKSÅ! :D Fan vad skönt. Trodde verkligen inte att jag skulle få det.

Men nu ska jag, Tåwe och müür min ta bussen in till stan. Vi ska käka och sedan kolla när Linn spelar basket. :) Sedan ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Vi höres.

Uppdrag Granskning

Om någon vill se avsnittet - klicka här!

"Hon får skylla sig själv!"

Gick på Stina-Lees blogg och såg att hon hade skrivit om ett avsnitt ur Uppdrag Granskning.

Jag var tvungen att kolla på avsnittet - och det kan ha varit det äckligaste och mest tragiska jag har sett i hela mitt liv. En flicka, som dom kallar för "Linnea", blir våldtagen av "Oscar" på en skoltoalett för ett år sedan. Hon berättar för sina vänner, men dom tror henne inte. En massa rykten om att "Linnea" skulle ha ändrat sin historia börjar att skapas och tillslut står nästan hela samhället Bjästa mot henne. Ingen tror på hennes historia och vad som har hänt med henne.

Facebookgrupper skapas - tjejer och killar säger att "Linnea" är en hora som förtjänar att dö. När denna "Oskar" sedan erkänner i ett förhör tror man att allting ska bli bra igen. Men tydligen inte. Även fast svinet har erkänt sig skyldig till brott fortsätter Bjästa att stötta honom och stryka honom medhårs. Till och med vuxna kvinnor väljer att tro att Oscar är oskyldig. Dom säger att "Linnea" endast ville hämnas på honom.

Så kommer skolavslutningen. Denna "Oscar" kommer dit och börjar dela ut blommor till sina klasskamrater i kyrkan. Dom applåderar, jublar och ställer sig upp för honom och prästen säger att det var väldigt fint gjort. Sedan får man veta att denna "Oscar" hade gått ut samma kväll och våldtagit en till ung tjej. När reporten frågar prästen vad han tycker om det vräker prästen ur sig: "Åh, stackars pojke..." Man hittar senare DNA i tjejens trosor och har nu starka bevis att "Oscar" även har våldtagit henne. Försvinner grupperna? Slutar dom stötta honom? Tror dom på tjejerna? Knappast.



Det gör mig så jävla förbannad. Det känns nästan overkligt att sådan här ointelligens och trångsynhet finns i "fina" och "underbara" Sverige. Hur kan ett helt samhälle ställa sig mot en våldtagen flicka och säga att hon ljuger? Att hon endast gör detta för att hon vill hämnas och få en summa pengar? Hur kan vuxna kvinnor sitta och säga att "hon ville detta" eller att "det är ju bara och bita ifrån!"? Hur kan man göra det? Vad är det som får människor att bete sig så på det sättet? Det är ju sinnessjukt.

Det som gör mig mest förbannad är att ingen tror på henne även fast killen erkänner. Dom väljer att jubla för honom i Kyrkan; även fast han har kränkt en tjej på det värsta sättet. Han har kränkt och förstört ett mänskligt liv och han får applåder i kyrkan. Och allt hat som föddes ur det här. En tjej säger: "Vi ska bränna dom på bål. Vi ska krossa varje ben i kroppen på dom sakta - så att dom får lida." Vad fan driver en människa att säga sådant om våldtagna tjejer? Om två tjejer som behöver allt stöd dom kan få.

Hur ska unga tjejer våga berätta till polisen efter detta? Dom får ett klart och tydligt budskap: Ingen kommer att tro på dig. Ett nej är alltid ett nej. Det spelar ingen roll om du flörtade med killen, använde en kort kjol och var berusad. Ett nej är alltid ett nej. En annan människa har inte rätt att göra sådana här saker mot en annan människa. Men tydligen är människorna i Bjästa alldeles för inkompetenta och idiotiska för att förstå det. Jag hoppas att tjejerna, "Linnea" och "Jennifer", kommer kunna gå vidare efter detta och må bra. Att dom aldrig behöver återvända till Bjästa.

Vill passa på att rekommendera en bra bok, som handlar om just detta. Boken heter "Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäker". Det är en riktigt bra bok som handlar om precis det här. Hur vissa människor säger att "Men om gjorde si och så får hon skylla sig själv" och en massa annat. Tung bok. Men läsvärd!

Denna bild gjorde min morgon



Svensk film

Enligt mig är svensk film värdelös. Det känns lite incest ibland eftersom det alltid (nästan) är samma skådespelare i varje film. Och detta säger jag inte bara för att man "ska" tycka svensk film är dålig: jag ljuger inte när jag säger att jag hatar det. Jag tycker faktiskt att svensk film borde utrotas. Förutom Tomten är far till alla barnen såklart - jag menar, ehe, kom igen, det är ju en klockren film.

Men jag är däremot filmnörd. Så jag känner ett måste att se nya svenska filmer. Inatt ska jag se Bröllopsfotografen och Så Olika. Förhoppningsvis är inte Helena Bergström med i någon av dom. Sedan har jag tänkt på en annan sak. Eftersom vi har många låtskrivare etc i USA just nu som jobbar med Britney Spears, Lady GaGa osv (och gör superhits och supervideos) - varför gör kan vi inte göra sådana hits från Sverige? Med svenska artister? Varför?

-

Jag har ingen aning om varför jag tvingade mig upp klockan sju i morse. Att Tåwe sov hos mig och skulle upp till skolan kan ha med saken att göra, och om jag ska tvingas vara uppe, kände jag att jag skulle ha en medpartner som skulle plågas med mig. Så jag for till Shaw.
Det är rätt ... segt att fara till Lerbäcken förrän alla ben i kroppen har vant sig vid att behöva röra på sig.
Att åka buss med alla skolungdomar är inte heller någonting jag skulle vilja göra varje dag. Jag tror hela tiden att alla kollar på mig och tänker att jag ska till skolan. Jag vet inte varför det stör mig så mycket, att folk tror att jag ska till skolan.

På tal om ingenting egentligen har jag börjat drömma väldigt konstiga drömmar. Under de senaste två veckorna har jag drömt att jag har varit aningen en hobbit som bor utanför ICA i ett hus av is som dessutom inte har något tak. Jag har även drömt att jag och de flesta andra jag känner är dvärgar med avkapade armar som kan flyga. Hur går det till? Alla hade endast stumpar, men ändå lyckades vi flaxa till så mycket så att vi till slut lyfte.
Den senaste drömmer betydde någonting om att någon är ute efter att skada mig (om någon här vill döda mig får ni säga till, jag vill vara förberedd) och att jag vill ha frithet. Typ. Någonting sådant.

Nej, nu ska jag fortsätta plugga här som jag och Shaw just nu sitter och gör i hennes rum. Jag tänkte endast visa att jag fortfarande lever. /Bea

Det livsfarliga viruset.

Kommer ni ihåg svininfluensan?

Vad hände med det livsfarliga viruset egentligen? Skulle inte väldigt många dö av detta virus? Var det inte rubriker om att det var livsfarligt och att man kunde bli förlamad och dödssjuk av vaccinet? Nu i efterhand är det väldigt roligt att komma ihåg det. Hela jorden blev rabiata över detta och låste in sig i sina hus eller lägenheter. Jag själv var livrädd först. Skulle prompt inte äta griskött. Sedan lugnade jag ner mig och förstod att svininfluensan bara var en liten fis i rymden som sakta men säkert skulle tyna bort.

Men lite roligt är det att det blev sådan uppståndelse. I slutet skulle till och med jag och Bea ta vaccinet, eftersom det stod i tidningarna att två killar hade dött utan bakomliggande sjukdom. Men, sega och obrydda som vi egentligen är, tog vi oss aldrig in till stan för att göra det. Jag tror till och med att jag åkte in till stan en gång för att göra det; men att jag fick annat i tankarna och glömde bort det. Så jag tog det aldrig. Och jag överlevde svininfluensan. Jag överlevde den livsfarliga smittan! Nähe ni, det här var ganska töntigt faktiskt. Man skäms ju lite över all media nu - som bombade oss med att vi var dödsdömda och att domedagen var nära.

Svininfluensan är över.
Nu ska vi bara vänta och se om jorden går under 2012.
Spännande!

Precious & New York, I love you:

PRECIOUS
7/10 SNUSDOSOR



Precious var en bra film! Trodde att den skulle vara lite bättre, men man kan ju inte alltid vara nöjd. Filmen var rå och ärlig, precis som jag hade hoppats att den skulle vara. Jag tror inte att dom hade kunnat göra den mycket värre än vad dom redan gjorde. Vilket var bra! Jag tycker inte om när en hemsk historia ska berättas och dom förfinar den. Berättelsen försvinner. Gabourey Sidibe - som spelar Precious - var väldigt duktig. Hon fick det att kännas som att det var hon på riktigt. Att det var hon som upplevde allting på riktigt. Att det inte var en skådespelare. Moniqe Imes var också bra i sin roll som hennes styvmamma! Så jag rekommenderar verkligen den här filmen. Mest för att den har ett viktigt budskap.

NEW YORK, I LOVE YOU
5/10 SNUSDOSOR



Helt okej film. Men jag tycker inte om romantiska filmer. Jag menar, har man sett en så har man ju faktiskt sett alla. Men om man inte har någonting att göra under kvällen kan man ju se den här - varför inte? Sedan, så... Har inte jag något mer att säga om denna film faktiskt.